Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Hoe assertief te zijn? Echt assertief gedrag is niet altijd zo gemakkelijk te herkennen. Dit komt waarschijnlijk doordat er een dunne lijn is tussen agressief gedrag en assertiviteit, en veel mensen verwarren de twee vaak. Om die reden is het nuttig om de twee duidelijk te definiƫren, vooral om ze van elkaar te onderscheiden:

Wat is assertiviteit? Over het algemeen houdt assertiviteit verband met assertief gedrag. Een persoon die sterk, aanhoudend en assertief gedrag vertoont, wordt als een assertief persoon beschouwd. Aan de andere kant kan iemand die zich passiever gedraagt, heel goed passief-agressief zijn Wat is assertief. De sleutel om een assertief persoon te worden, is leren assertief te worden.

We weten dus dat assertiviteit eigenlijk een persoonlijkheidskenmerk is, dat vaak verband houdt met een instinctieve agressie jegens anderen. Wanneer u van nature assertief bent, zult u bepaalde fysieke kenmerken vertonen, zoals: borstpassage, hoge energieniveaus, opvliegendheid, enzovoort. Dit betekent dat de beste manier om agressief te worden, is door agressief te "handelen"! Daarom is het belangrijk om te leren assertiever te worden en de schadelijke passief-agressieve stijl te vermijden. stem, lichaamstaal en tempo zijn belangrijk. Dit zal je helpen om beter "op de voorgrond te treden" als een assertieve persoon op de werkvloer of wanneer je met anderen omgaat.

Leren assertiever te zijn is ook belangrijk omdat passief-agressieve mensen vaak als zwak worden ervaren en alsof ze hun assertiviteit niet serieus nemen. Passief zijn kan worden gezien als besluiteloos, verward, gebrek aan initiatief en zelfs opdringerig. Leren hoe je je als een agressief en assertief persoon moet gedragen, kan nuttig zijn. Dit zal je niet alleen helpen om een gezonde assertiviteit uit te stralen, maar het kan je ook helpen te leren voorkomen dat je te allen tijde als passief wordt ervaren. Het is belangrijk om te begrijpen dat, hoewel een passieve persoon dezelfde kenmerken kan hebben als een assertieve persoon, passief zijn een grote afknapper is!

Site bezoeken voor meer info: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Posts