egr klep defect

Verschillende oorzaken van een defecte EGR-klep

Er zijn veel verschillende oorzaken van een egr klep defect. De oorzaak en gevolg relatie voor deze aandoening zijn niet goed begrepen, maar er zijn verschillende mogelijke oorzaken die moeten worden onderzocht.

De tweede mogelijke oorzaak is een storing van de stuurbekrachtigingspomp. Dit wordt normaal gesproken veroorzaakt door waterschade aan de stuurbekrachtigingspomp, en het beste wat u kunt doen, is deze door een monteur laten nakijken om te bepalen of deze beschadigd is of niet. Zodra de schade is vastgesteld, kan deze eenvoudig worden gerepareerd zonder verdere schade aan de rest van de stuurpompcomponenten te veroorzaken.

Een andere veel voorkomende oorzaak van defecten aan de EGR-kleppen is overmatige ophoping van hydraulische vloeistof in de motor. Er zijn veel verschillende bronnen van hydraulische vloeistof en de meeste kunnen verstopt zijn en uiteindelijk een EGR-storing veroorzaken.

Een combinatie van deze mogelijke oorzaken is waarschijnlijk de meest waarschijnlijke reden voor dit soort problemen en de meeste reparatiewerkplaatsen zullen de motor niet vervangen. Ze zullen eerder een diagnose stellen en wat reparaties aan de motor uitvoeren, zodat ze de volgende keer dat de EGR het begeeft, een inspectie kunnen uitvoeren en deze kunnen corrigeren voordat dit een ernstig probleem veroorzaakt. Het is ook mogelijk dat u een soort reparatie aan de motor uitvoert en de EGR zal opnieuw uitvallen.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat de EGR defect raakt. Zorg ervoor dat de brandstofdruk correct is, zorg ervoor dat het motoroliepeil niet te laag is en dat het oliefilter en de radiateurslangen worden gereinigd en indien nodig gesmeerd, en dat de brandstofleiding niet verstopt is.

https://www.chipperformance.nl/

Related Posts