Tips voor het ombouwen van radiatoren

radiator conversie

Tips voor het ombouwen van radiatoren

Het eerste dat u moet doen, is alle benodigde gereedschappen en apparatuur verzamelen die essentieel zijn voor het uitvoeren van het radiatorombouwproject. Je hebt elektrisch gereedschap nodig zoals een soldeerbout, vloeimiddel, schroevendraaiers, tangen, een verstelbare sleutel, een pijpenbuiger, radiatorleidingen, buisfittingen, pakkingen en radiatorkranen. Ook heb je een gastoorts nodig om de gaskleppen van de radiator te laten smelten. Je hebt ook wat plastic platen, een kit, buisisolatie, wat plakband, radiatorbuizen, buisverbindingen, buisklemmen en radiatorkrimpbuizen enz. nodig radiator beschikbaar. Al deze dingen zijn essentieel om het conversieproces uit te voeren.

Nadat u al deze gereedschappen en apparatuur hebt gekregen, moet u zich voorbereiden op het ombouwen van uw oude radiator. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat de koelpunten van de radiatoren gelijk zijn aan de geïnstalleerde temperatuur. Om dit te bereiken, moet u een ventilator op de radiator laten draaien om de hete lucht daaruit in het systeem te laten circuleren. Vervolgens moet u de radiatorkraan van de vorige radiator openen en vervolgens de buis aan het uiteinde van de radiatorslang bevestigen. Als u het alleen doet, moet u deze stappen volgen:

Nadat u al deze stappen met succes hebt uitgevoerd, kunt u de pijpenbuiger installeren. Als u echter geen risico wilt nemen, doe dan niet het hele proces. In plaats daarvan moet u een professional gebruiken die de radiatorombouw op de juiste manier kan uitvoeren. U dient de radiatorombouw zo te bewaren dat er geen ruimte meer is voor eventuele lekkage die uw radiatorcomponenten kan aantasten. U moet hem ook tegen weersomstandigheden beschermen door de radiatorbehuizing te bedekken met het juiste weerbestendige materiaal.

Voor meer informatie klik je hier: 123ombouw

Related Posts