Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

Laaggeletterdheidstraining voor wie? Hoe zit het met degenen die niet kunnen lezen en niet kunnen schrijven, of beide? Hoe zie je het verschil tussen iemand die helemaal niet kan schrijven, of die slechts gemiddelde of bovengemiddelde leesvaardigheid heeft? Of, hoe bepaal je of iemand met zulke slechte leesvaardigheid een goede alfabetiseringstraining heeft gehad? Als u kwaliteitsonderwijs wilt bieden, moet u weten welke diensten uw leerlingen of uw klanten nodig hebben en welke niet, om uw klanten kwalitatief goed onderwijs te kunnen bieden.

Laaggeletterdheidstraining voor wie?

De National Association of School Psychologen meldt dat een "gebrek aan formele training en oefening het voor veel studenten moeilijk maakt om informatie te leren en te begrijpen en om met anderen om te gaan." Hetzelfde rapport stelt verder: "Een gebrek aan effectieve instructiestrategie├źn of effectieve luistertechnieken resulteert vaak in ineffectieve instructie en storend gedrag." Dit geldt met name voor slecht presterende leerlingen, waar zelfs de meest intensieve alfabetiseringsinstructie niet tot significante verbeteringen kan leiden. Er zijn veel andere redenen waarom je ge├»nteresseerd zou kunnen zijn in dit type training, maar het is zeker een goede en een logische reden.

Een van de grootste voordelen van Hetsen & Visschers straining is dat het de lees- en schrijfvaardigheid van uw leerlingen vergroot. De meeste mensen die niet goed kunnen schrijven of niet goed kunnen lezen, denken immers dat ze helemaal niet kunnen lezen of schrijven! Maar wat kunt u doen om hen te helpen deze vaardigheden te verwerven? Welnu, door effectief alfabetiseringsonderwijs zullen ze zowel lees- als schrijfvaardigheid ontwikkelen, zowel gesproken als geschreven taalvaardigheid, en wiskundig redeneervermogen. En door laaggeletterdheid zullen ze minder snel in de val lopen die hen op den duur aanzienlijke schade kan berokkenen laaggeletterdheid.

Informatie over dit onderwerp: Hetsen & Visschers