Pasta saus

Gemakkelijk Pasta Recept – Pasta Droog? Niet meer!

Droge pasta is een van de vele gerechten in Italië die op een stenen bakplaat of “pastabord” gekookt moeten worden.

Pasta is in feite een vorm van voedsel die over het algemeen wordt gemaakt van ongezuurd tarwebrood vermengd met water of eieren, gevormd tot dunne vellen of anderszins gevormd tot verschillende vormen, en gekookt op een vuur of boven een vlam geplaatst tot ze bruin en knapperig zijn. Het woord “pasta” komt van de Latijnse uitdrukking “pasta e novo”. Dit betekent letterlijk “na nieuw.”

Hoewel het waar is dat het bakken van noedels direct in een pan ze zeker snel en gemakkelijk zal koken, hoef je niet zo ver te gaan als je thuis pasta droog maakt. Het deeg maken en het in een pastadroogmachine doen is net als het maken van verse pasta vanaf het begin. Het kost tijd, maar het is de moeite waard als je de prachtige, heldere, gouden resultaten ziet. Als het deeg eenmaal tot een plat vel of rechthoek is gemaakt, kan het onmiddellijk in een pastadroger worden gedaan om op hoge temperatuur te worden gedroogd.

Een pastadroogrek is gewoon een metalen of houten rek dat natte pasta vasthoudt, waardoor het langzamer kan drogen, dus hoe langer je het laat staan, hoe knapperiger en gezonder het zal zijn als het klaar is. Droogrekken voor pasta’s zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze zijn er ook in allerlei verschillende kleuren. Je kunt er een krijgen in de vorm van dieren, bloemen, mensen, voedsel, wielen en andere interessante vormen. Tegenwoordig zijn ze gemaakt van niet-giftige plastic of metalen materialen, zodat ze gemakkelijk uit je gootsteen kunnen worden gewassen zonder onaangename verrassingen op de vloer. Er zijn zelfs enkele modellen die zijn ontworpen om eruit te zien als traditionele pastamakers / deegvormen.

Wanneer u een pastagerecht uit het verleden maakt met een pastadroogrek, wordt koken gemakkelijk omdat er geen sprake is van nat worden of overgieten.

De pasta gaat direct in de pan met de olie al uitgehard, dus bakken is niet nodig. Er zijn geen extra stappen nodig, geen rommelige schoonmaak achteraf. Hierdoor is een snel en eenvoudig pastarecept nog gemakkelijker te maken. Zelfgemaakte verse pasta koken is ook lekker omdat je er een batch van kunt maken en deze kunt invriezen om mee te nemen als je een avondje uit gaat of vrienden hebt.

Een ander snel en gemakkelijk pastarecept komt uit Italië naar ons toe. Het heet lasagne en gebruikt een spiraalvormige snijmachine om de noedels in dunne reepjes te snijden. Om de noedels in een spiraalvorm te krijgen, hoef je alleen maar te beginnen met een lang stuk touw en dit om de noedel te wikkelen. Door het koord stevig tegen de noedel aan te trekken, ontstaat een spiraalvormige snede. Deze techniek werkt uitstekend voor zowel bouillon als roomsauzen.

Probeer de volgende keer dat u een pastagerecht moet maken een van deze gemakkelijke pastarecepten. Al deze recepten gebruiken de pastaroller of de pastasorteerder. Deze apparaten maken het makkelijker om de ingrediënten voor je pasta te mixen en zorgen ervoor dat alles er goed uitkomt. Het beste van alles is dat u uw eigen pastacombinaties kunt maken door verschillende soorten ingrediënten en kookstijlen te gebruiken. Dus nu kun je genieten van leuke pastamaaltijden zonder ooit de keuken te verlaten.

Lees meer op deze webpagina: novusventus.shop

Related Posts