Een makelaar kiezen – Tips voor het kopen en verkopen van een huis

Een makelaar kiezen – Tips voor het kopen en verkopen van een huis

Bij het kopen van een woning dient u gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Ze zullen niet alleen al je vragen beantwoorden, maar ze zullen ook berichten doorsturen naar de verkoper. Ze zullen ook weten wat voor soort aanbiedingen waarschijnlijk worden geaccepteerd. Zij zijn uw gids voor de lokale markt, dus hun kennis ervan kan u helpen uw deal op schema te houden. Maar bij het kiezen van een makelaar moet u met een aantal zaken rekening houden:

Zorg er bij het kiezen van een makelaar voor dat deze eerlijk is Leusden verheugd. Sommigen van hen gebruiken lastige taal bij het beschrijven van eigenschappen. Zo kan 'klein' of 'huiselijk' code zijn voor klein of 'werk nodig', wat betekent dat er geen vloeren of sanitair zijn. Vraag naar de voorwaarden, zoals erfpacht en erfpacht. Vraag ook naar het EPC, zo krijgt u een beter beeld van uw energierekening.

Over het algemeen rekenen makelaars tussen 0,75% en 3,5% van de verkoopprijs, hoewel sommige bedrijven een flat fee-optie aanbieden, in welk geval u ze alleen betaalt als het onroerend goed wordt verkocht. Let er bij het kiezen van een makelaar op dat de kosten die zij u in rekening brengen inclusief btw zijn. Vraag om aanbevelingen van vrienden en familieleden, of spreek met mensen die je vertrouwt. De beste keuze kan een makelaar zijn die een bewezen staat van dienst heeft in het helpen van mensen bij het verkopen van hun eigendom.

Meer informatie: Visie Makelaardij

Related Posts